دبیر کل فدراسیون فوتبال برنامهها و اهداف این فدراسیون را تشریح کرد
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی محمد نبی، در نشستی خبری درباره عملکرد فدراسیون فوتبال گفت: از سال 86 و پس از آن که هیات رییسه جدید فدراسیون فوتبال روی کار آمد 16 موضوع به عنوان سرفصل مورد توجه قرار گرفت. توجه به کرسیهای بینالمللی در فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و غرب آسیا یکی از این بخشها بود که توانستیم 12 کرسی بینالمللی را کسب کنیم. استانداردسازی باشگاههای لیگ برتر و حضور بیشتر تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا هم یکی دیگر از موضوعات مورد توجه فدراسیون بود. البته در این بخش باشگاهها کار ابتدایی را به لحاظ تشکیلات استاندارد بر عهده داشتند. در کنار این مساله تجاری سازی باشگاهها هم مورد توجه قرار گرفت، اما به دلیل این که خصوصی سازی از اراده فدراسیون فوتبال ، سازمان لیگ و باشگاهها خارج است و سازمان خصوصی سازی باید نسبت به این مساله اقدام کند، هنوز نتوانسته ایم در این بخش به توفیقی دست یابیم.
وی افزود: بر همین اساس جلساتی را با کمیسیون ورزش مجلس داشتهایم که امیدوارم با همت نمایندگان مجلس اتفاقات خوبی تا پایان سال درباره خصوصی سازی انجام شود.
دبیر کل فدراسیون فوتبال یکی دیگر از بخشهای مورد توجه فدراسیون را درآمدزایی عنوان کرد و گفت: حق پخش، تبلیغات روی پیراهن و استفاده از فضای محیطی یکی از مواردی است که در اختیار باشگاهها است تا بتوانند از این طریق درآمدزایی کنند. در بخش بازاریابی هم سازمان لیگ اقداماتی را برای جذب درآمد انجام داده که هر چند این درآمدزایی و دریافت حق پخش تلویزیونی قابل مقایسه با لیگی همچون لیگ ژاپن نیست، اما اقدامات آغاز شده است. در این بخش هیات رییسه فدراسیون و سازمان لیگ اعتقاد دارند که اگر در حق پخش تلویزیونی تجدید نظری صورت نگیرد، حیات باشگاهها به خطر میافتد و باید جذب درآمد به گونهای باشد که ضمن بقای باشگاه توسعه نیز صورت بگیرد و امیدواریم که به راه حل مناسبی دست یابیم.
دبیر کل فدراسیون فوتبال به استانداردسازی ورزشگاه اشاره کرد و گفت: این بخش یکی از مواردی بوده که همیشه مدنظر فدراسیون قرار داشته و توانستهایم در این بخش کارنامه خوبی به جای بگذاریم. اکنون قریب به اتفاق استادیومهای ما دارای زمین چمن خوبی هستند و توانستهایم در بیشتر استادیومها اتاق رسانه ای ، اتاق پزشکی و غیره را به وجود بیاوریم.
نبی افزود: یکی دیگر از مواردی که مد نظر ما قرار داشته، بحث میزبانیهای آسیایی بوده است. فدراسیون فوتبال در این مدت توانسته در فوتسال، رقابتهای نوجوانان و جوانان میزبانیهایی را بر عهده بگیرد و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم از این میزبانیها رضایت داشته است. من همچنین باید به کارهایی که در بخش آموزش فدراسیون صورت گرفته اشاره کنم. متاسفانه به این بخش که نمودار توسعه فوتبال هر کشور است، توجه آن چنانی صورت نمی گیرد، اما فدراسیون توانسته در بخش مربیان، مدیران و داوران دورههای خوبی را برگزار کند.
نبی به کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال اشاره کرد و گفت: چند سال پیش پزشکان تجربی در تیمها حضور داشتند، اما با تلاشهایی که این کمیته انجام داد، اکنون همه باشگاههای لیگ برتری از متخصصان حرفهای استفاده میکنند. هم چنین با توجه به کارهای انجام گرفته و کنترل صورت گرفته لیگ ایران در مقایسه با لیگ بسیاری از کشورها آمار کمتری در دوپینگ دارد. ما همچنین برای فعال کردن آکادمی باشگاهها امتیاز قائل شدیم تا اینگونه باشگاهها ترغیب به داشتن آکادمی شوند. در این بخش بیشتر باشگاهها نمره خوبی گرفتند، اما تعدادی از باشگاهها هم نمرهشان منفی بوده است.
او به تشکیلات و چارت فدراسیون فوتبال اشاره کرد و گفت: مجمع ، هیات رییسه، کمیتهها و دپارتمانها اجزای تشکیلات فدراسیون فوتبال هستند که البته در این میان وظایف مجمع و هیات رییسه مشخص است. بر اساس چارت فدراسیون فوتبال کمیتهها به لحاظ تشکیلات زیر نظر رییس فدراسیون و دپارتمان ها زیر نظر دبیر کل اداره میشوند. واقعیت این است که کمیتهها نباید در کار دپارتمانها دخالت کنند و اگر این اتفاق رخ دهد هرج و مرج میشود. کمیتهها سیاستگذارند و دپارتمانها وظیفه اجرایی را برعهده دارند.
نبی در ادامهی نشست خود با رسانهها به زیر ساختهایی که در کمپ تیمهای ملی به وجود آمده اشاره کرد و گفت: در دو مینی هتلی که در اختیار داریم به طور مرتب 140 تا 150 نفر حضور دارند. در کنار این دو هتل از دو سال پیش فعالیت کلینیک کمپ به صورت شبانهروزی آغاز شده و در طول شبانهروز به تیمهای ملی سرویس میدهد. همچنین از محل دو و نیم میلیون دلاری که از شش سال گذشته از فیفا گرفتهایم، علاوه بر دو چمن طبیعی، یک چمن مصنوعی و یک زمین فوتبال ساحلی به آن اضافه کردهایم و در نظر داریم مجموعه آب درمانی و کلینیک تخصصی برای تیم ملی بزرگسالان را در فاز اول به اجرا در بیاوریم و در فاز دوم این کلینیک میتواند مورد استفاده باشگاهها قرار گیرد.
نبی با اشاره به برنامه تیمهای پایه ایران، گفت: برای آماده سازی این تیمها در هزینه هیچ صرفه جویی را انجام ندادهایم و تلاش کردهایم که تمامی شرایط برای تیمها فراهم شود. ملاک ما برای آماده سازی این تیمها هم صرف کسب نتیجه نبوده و اعتقاد فدراسیون، پشتوانه سازی برای تیم ملی بزرگسالان است. در فاز اول فدراسیون به دنبال مهندسی سازی و اجرای این برنامهها بوده است، اما نکته مهمتری که وجود دارد کنترل و ارزیابی است که ما نیاز داریم افراد متخصصی را برای کنترل و ارزیابی جذب فوتبال کنیم.
نبی در پاسخ به سوال ایسنا، درباره حق پخش تلویزیونی برای لیگ سیزدهم، گفت: در آستانه شروع فصل جاری قراردادی بین سازمان لیگ و صدا و سیما منعقد شد که در یکی از آیتمهای آن تفسیر بخش حقوقی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال این است که میتوانیم برای ادامه رقم قرارداد را افزایش دهیم، اما بخش حقوقی صداوسیما آن را طور دیگری تفسیر میکند. حتی در یکی از برنامههای «90» رفیعی در حمایت از صدا و سیما صحبتهایی را انجام داد، اما وقتی فدراسیون فوتبال میخواست پاسخ این صحبتها را بدهد، اعلام شد که برنامه زمان کافی در اختیار ندارد. به هر حال عدم تفاهم در تفاسیر فدراسیون فوتبال و صدا و سیما باعث شده که دو طرف به نتیجهای نرسند و هنوز این اختلاف وجود دارد اما قرار است در نخستین جلسه هیات رییسه سازمان لیگ که هفته آینده برگزار میشود درباره این موضوع به صورت جدی صحبت کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد اتوبان تعامل فدراسیون فوتبال و صدا و سیما یکطرفه است و شما در نهایت مجبور به پذیرفتن شرایط صدا و سیما میشوید، گفت: هماهنگی خوبی بین شبکه سه و سازمان لیگ وجود دارد و تنها در دو هفته ابتدایی فصل گذشته ناهماهنگی به وجود آمد که با صحبتهای انجام گرفته حل شد.
نبی در پاسخ به این سوال که چگونه دو اپراتور تلفن همراه خود را حامی ورزش میدانند و لحظاتی پیش از شروع مسابقات فوتبال تبلیغ میکنند، اما پولی نصیب فوتبال نمیشود؟ گفت: به هر حال پولی که صدا و سیما از طریق تبلیغات به دست میآورد وارد خزانه میشود و این طور نیست که این پولها به شبکههای تلویزیونی برسد. اما به هر حال این موضوع یکی از مسایلی است که باشگاهها به صورت مکتوب از ما خواستهاند که در جلسه آتی هیات رییسه سازمان لیگ درباره آن صحبت کنیم. به طور کل درباره حق پخش تلویزیونی باید بگویم تفسیر فدراسیون فوتبال همچنان همان تفسیر قبلی است و اگر توافقی صورت بگیرد، افزایش قرارداد به سود باشگاهها خواهد بود. البته من باید از مهندس ضرغامی تشکر کنم که همیشه نظر مثبتی نسبت به ورزش داشته است.
به گزارش ایسنا، نبی به بودجه 48 میلیاردی فدراسیون فوتبال اشاره کرد و گفت: پیش از بالا رفتن نرخ ارز این بودجه را برای فدراسیون پیشبینی کردیم، اما رقبای ما نظیر استرالیا ، ژاپن و کره جنوبی بودجه بسیار بالاتری از بودجه ما دارند. با این حال می بینیم که با کار شبانه روزی که در مجموعه فوتبال ایران صورت میگیرد در رقابت با آنها توانستیم عنوان برترین فدراسیون سال را در اختیار بگیریم. در این شش سال فدراسیون فوتبال تلاش کرده که هم حفظ آبرو کند و هم این که به حداقل افتخار بسنده نکند. این که میبینید همکاران ما در فدراسیون چند شغل دارند، به خاطر کاهش هزینههای فدراسیون است. 10 سال پیش که من به باشگاه بشیکتاش رفته بودم، دیدم که این باشگاه 700 نفر کارمند دارد و تنها 400 نفر آن در بخش بازاریابی فعال هستند اما فدراسیون ما اکنون با 18 تیم ملی و 31 هیات تحت پوشش با 150 نفر و نهایتا سالی 48 میلیارد تومان اداره میشود.
نبی درباره صحبتهای انجام گرفته در برنامه اخیر «90» و طرح این اتهام که برخی پستها در فدراسیون بر اساس روابط به افراد داده می شود و همچنین سرپرستان تیمهای ملی بدون داشتن اشراف نسبت به زبان انگلیسی انتخاب شدهاند، گفت: متاسفانه آن شب به دلیل این که قرص خورده بودم، نتوانستم بیدار بمانم و استثناً برنامه «90» را ندیدم. متاسفانه بیشتر مطالب در این برنامه به صورت یک طرفه مطرح میشود، البته بعضی وقتها هم بحثها دو طرفه یا سه طرفه میشود! ما به لحاظ ساختاری در فدراسیون فوتبال کار خودمان را انجام میدهیم. حوزه اختیارات بنده هم مشخص است و بیشتر افرادی که اکنون در فدراسیون فوتبال هستند، از سالها قبل و حدود 20 سال پیش در فدراسیون حضور دارند و به هیچ وجه من و کفاشیان بر اساس نظر شخصیمان افراد را انتخاب نمیکنیم. درباره بحث سرپرستی تیمهای ملی هم باید بگویم که ما در تیمهای ملی به کسی نیاز داریم که بتواند نقش پدر را ایفا کند، نه این که معلم زبان باشد. بازیکنان تیمهای ملی امانت فوتبال و خانوادههایشان هستند و باید آنها را حفظ کنیم و یک سرپرست باید ذاتا این توانایی را داشته باشد.
سرپرست تیم ملی در ادامه با اشاره به روزهای حساس فوتبال ملی ایران، گفت: تیم ملی از 24 اردیبهشت به اردو میرود و پس از چند روز تمرین در تهران 30 اردیبهشت برای انجام بازی دوستانه با عمان راهی مسقط خواهد شد. دوم خرداد و یک روز پس از این بازی تیم ملی به ایران بر میگردد. پس از بازگشت به تهران بازیکنان تیم ملی چند روزی استراحت خواهند کرد تا پنجم خرداد تیم ملی برای انجام بازی دوستانه برابر عراق به امارات برود. سپس تیم ملی تا سیزدهم خرداد در دوبی خواهد ماند و پس از آن راهی دوحه خواهد شد.
نبی در پاسخ به این سوال که آیا نگران داوریها در سه دیدار باقی مانده تیم ملی در انتخابی جام جهانی نیستید؟ گفت: ما چندی پیش نامهای را به دبیر کل فیفا نوشتیم و از او خواستیم که برای بازیهای پیشرو از داورانی که در منطقه مرکز و غرب آسیا هستند، استفاده نکند که همین دیروز فیفا اعلام کرد برای بازی ایران و قطر داوران سنگاپوری، دیدار ایران و لبنان داوران ژاپنی و دیدار ایران و کره جنوبی داوران چینی انتخاب شدهاند.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به صحبتهای عزیزی خادم، عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال تیم ملی در بازیها و اردوهای پیشرو با هواپیمای اختصاصی خطوط «آسمان» سفر خواهد کرد؟ گفت: تا این لحظه آقای کفاشیان قراردادی را مبنی بر حمایت هواپیمایی آسمان به ما ارجاع نداده است. ضمن این که ما برای بازی با عمان و قطر و همچنین اردوی امارات تمام بلیتهایمان را رزرو کردیم و تنها بلیت بازی با کره جنوبی هنوز رزرو نشده است.
نبی افزود: طی نامهای که به فیفا اعلام کردیم سه نگرانی خود را مطرح کردیم. بحث اولمان درباره داوران بود که دیروز پاسخمان را گرفتیم، اما دو نگرانی دیگر ما راجع به همزمان نبودن بازیهای روز آخر و همچنین تغییر محل بازی با کره جنوبی بود که درباره همزمانی بازیهای روز آخر فیفا دیروز نامهای را به ما ارسال کرد و اعلام داشت که بازی ایران و کره جنوبی ساعت 21 شب به وقت کره جنوبی و همزمان با دیدار ازبکستان و قطر برگزار میشود.
وی افزود: درباره تغییر محل بازی با کره جنوبی هم ما به این استناد کردیم که فرودگاه پوسان به دلیل این که پذیرای پروازهای قاره ای نیست، جزو فرودگاههای سطح دو به حساب میآید بنابراین نمیتواند میزبان تیم ملی ایران باشد. ما از فیفا خواستهایم با استناد به همین بند بازی ایران و کره را به میزبانی سئول برگزار کند. اگر فیفا با این درخواست موافقت نکند ما مجبوریم ابتدا به چین برویم و بعد به پوسان سفر کنیم و پس از آن یک ساعت و نیم سفر زمینی به اولسان برویم. بنابراین تنها راه حل ما پرواز اختصاصی خواهد بود.
نبی درباره معرفی 17 چهره سرشناس فوتبال آسیا و معرفی علی پروین هم، گفت: AFC علی پروین ، همایون بهزادی و علی جباری را به عنوان سه چهره مطرح فوتبال آسیا انتخاب کرده و در این میان از علی پروین دعوت شده تا به این مراسم برود و جوایز طلای بهزادی و جباری هم به تهران ارسال میشود و فدراسیون فوتبال در مراسمی جوایز این دو پیشکسوت را اهدا خواهد کرد.
دبیر کل فدراسیون فوتبال درباره تاخیر در انتخاب سرمربی تیم ملی جوانان هم گفت: در آخرین صحبتی که با کفاشیان داشتم، قرار شد تا 21 اردیبهشت سرمربی تیم ملی جوانان معرفی شود. البته ما با شخص بسیار خوب و معتبری جلسه داشتهایم و برنامههایش را خواستهایم و تقریبا بحث حضور این مربی در تیم ملی جوانان قطعی شده است اما به رسم امانت داری پس از تایید برنامههایش نامش را اعلام نخواهیم کرد.
او همچنین درباره بحث تبانی در لیگ دسته یک هم گفت: این مساله جزو اختیارات دبیر کلی است، اما تا آنجایی که میدانم قرار است کمیته اخلاقی فدراسیون فوتبال ظرف یک هفته تا 10 روز آینده درباره این مساله نظرش را اعلام کند.
به گزارش ایسنا، نبی در ادامه در پاسخ به این سوال که فدراسیون فوتبال چه برنامهای دارد تا بازی ایران و لبنان در خرداد به محلی برای رقابت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بدل نشود؟ گفت: در کمیسیون ورزشی شورای تامین استان، تمامی مسوولان ذیربط حضور دارند و مجری مصوبات، شورای مذکور خواهد بود بنابراین تمهیداتی در این باره اندیشیده خواهد شد.
او درباره تعداد تیمهای لیگ هم گفت: هیات رییسه سازمان لیگ اواخر سال 90 تصمیم گرفت که لیگ سیزدهم را با شانزده تیم برگزار کند و این مساله اردیبهشت 91 به تصویب هیات رییسه فدراسیون فوتبال رسید و پیش از شروع فصل جاری به باشگاهها ابلاغ شد، اما هفته قبل چند باشگاه لیگ برتری و دسته یکی پیشنهاداتی داشتند که این پیشنهادها به هیات رییسه سازمان لیگ رسیده است. در این فاز چون مصوبه هیات رییسه شانزده تیمی شدن لیگ برتر است هنوز پیشنهادی از سازمان لیگ به فدراسیون فوتبال ارائه نشده است. ضمن این که من میخواهم تاکید کنم که کیروش هیچ گاه درخواست شانزده تیمی شدن لیگ را ارائه نکرده است. او حرفش این است که برگزاری مسابقات باعث میشود که هم تیم ملی ضرر ببیند و هم این که باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا متضرر شوند. کیروش درباره لغو رقابتهای جام حذفی هم درخواستی نداشته است.
نبی در پایان گفت: با توجه به این که صعود تیم ملی باعث خواهد شد فوتبال ایران بهتر دیده شود و انگیزه مضاعفی هم به وجود بیاید از رسانهها و اهالی ورزش میخواهم به فوتبال ایران کمک کنند و اگر هر انتقادی وجود دارد آن را به پس از خرداد موکول کنند تا خدای نکرده فرصت سوزی نکنیم. از برنامههای تلویزیونی نظیر 90، ورزش و مردم، ورزش از نگاه دو و ... هم میخواهم که با تعامل بیشتری به کمک فوتبال ملی بیایند.
منبع: DLprog.Ir